fibromialgia1

FIBROMIÀLGIA

La fibromiàlgia és una malaltia més aviat misteriosa, però per la Medicina Natural no hi ha misteri. Una cosa és totalment certa, com deien els meus mestres enyorats Dr. Ferrándiz i Manuel Lezaeta: tot tractament ha de començar amb una cura de desintoxicació.

No és sorprenent que la fibromiàlgia sigui cada dia més freqüent, i és que les agressions que rep l’organisme humà a les ciutats són cada vegada més greus i variades, tant de tipus respiratori, com alimentari o electro-magnètic, sense oblidar la tensió mental o psicològica.

Sembla lògic doncs, que un tractament eficaç per la fibromiàlgia sigui multidisciplinari, però iniciant-se sempre amb un tractament de desintoxicació com el que proposava el citat Dr. Ferrandiz, la “Maceració depurativa o desintoxicant”, ja que no intervé l’escalfor en absolut.
Aquest tractament desintoxicant mai pot produir el menor problema i pel contrari garanteix permanent salut i energia.

Per preparar-la, s’ha de posar en remull por la tarda en mig litre d’aigua, a ser possible de font natural, sense clor, en un recipient de vidre:

  • Mig cap d’alls a trossos. No hi ha necessitat de pelar-los.
  • 2 cebes de mida regular tallades també a trossos.
  • Una bona branca d’api de la part més verda, tallar-la a trossos.
  • Una llimona: la pell i el seu interior és tallaran a trossets, sense esprémer.
  • Segons gustos i preferències, es pot afegir algun altre component verd o fresc, en especial algunes fulles, llavors o flors de plantes medicinals (anís, farigola, romaní, melissa, menta, etc.)

Tapar-ho amb un llenç i deixar-ho macerar tota la nit, procurant que l’aigua cobreixi tots els ingredients, que és important siguin totalment d’origen eco biològic.

L’endemà es pot prendre líquid tal qual està, després de filtrar-lo.

Es pot prendre en 2 o 3 vegades durant el dia abans dels àpats o tot d’una vegada en dejú.

La part sòlida pot aprofitar-se per fer un caldo vegetal, afegint altres ingredients (pastanaga, col, naps, porros, etc.)

Aquesta preparació té una acció oxidant contra l’àcid úric, és un gran desintoxicant i s’utilitza amb èxit en tota classe de malalties.

És aixi mateix un gran tònic equilibrant del sistema nerviós.

Aquesta maceració conserva les propietats dels seus components eco biològics, i pot prendre’s cada dia, durant el temps que es consideri necessari. Si és desitja a l’hivern pot escalfar-se una mica, sense sobrepassar els 50ºC. A l’estiu, conservar-lo a la nevera.

El canvi a una alimentació lliure de toxines, garanteix la curació en breu temps.

A evitar:

  • Aliments congelats, greixos animals (carn, làctics, etc.), llevats i farines refinades, sucre, alcohol, cafè i sal refinada.

Aliments preferits:

  • Cereals integrals lliures de gluten: arròs, mill o blat sarraí.
  • Llegums fresques i del país.
  • Verdures: cebes, pastanagues, api, remolatxa, carabassa, cols, espàrrecs, moniatos i carxofes.
  • Germinats d’alfals, de ravenets o de remolatxa.
  • Fruites de temporada i del país, en especial pomes.
  • Algues: espaguetis de mar, kombu, wakame i nori.
  • Llavors de sèsam, gira-sol, lli i carabassa.

Begudes:

  • Llet d’ametlles, d’avellanes o d’arròs. Infusions de dent de lleó o de timó.
  • Suplements: Clorur de citrat de magnesi, àcid màlic i oli d’omega 3.

Article escrit per Oriol Avila, President del Centro de Estudios Naturistas

 

Deixa un comentari