La Igualitària

Carrer de les Hortes, 10, (Barri del Poble Sec), Barcelona, Catalunya

La Igualitària és el menjador comunitari de l’Ateneu Cooperatiu La Base, al barri de Poble Sec.

El menjador va obrir les seves portes el febrer del 2014, amb la inauguració de l’Ateneu, i juntament amb els altres projectes ubicats a l’espai.

La Igualitària la defineixen valors com la comunitat, la sostenibilitat i la sobirania alimentària. Això es tradueix en una configuració espaial del menjador que permet la interacció i la creació de xarxes de suport entre les persones que hi assisteixen, compartint espai, converses i coneixement en l’àpat del migdia. Cuinen amb productes ecològics, locals i de temporada perquè entenen que és una forma transformadora d’alimentar-nos, respectant els processos naturals i reconnectant producció i consum. A més, la seva intenció és apropar el consum ecològic al públic general, de tal manera que no es converteixi en producte de luxe per a només aquelles persones que s’ho poden permetre.

Els productors-proveïdors són de proximitat, d’agricultura i ramaderia ecològica. Entre ells, destaquen:

  • Cal Rosset (Baix Llobregat)
  • L’Hort de l’Amarant (Arenys de Munt)
  • La Tavella (Montseny)
  • Riet Vell (Delta de l’Ebre)
  • Mas Claperol (La Garrotxa)
  • Cal Valls (Lleida)

Els menús diaris consten de dos plats del dia vegetarians amb pa i aigua per un preu assequible de 6 euros.

A més dels àpats diaris, La Igualitària té altres objectius a llarg termini. Entre ells, està la difusió de la cultura de la sobirania alimentària i de la importància de l’agroecologia front el model agroindustrial promogut pel capitalisme.

No s'han trobat resultats