MEDITACIÓ ISHAYA

¿Alguna vegada t'has preguntat que t'impedeix ser feliç ara? ¿Alguna vegada t'has adonat, que l'únic moment en què pots ser feliç, és precisament aquest instant, i no d'aquí a 5 minuts, 5 dies, 5 mesos o 5 anys?

Em dirigeixo a tu per a explicar-te que sentir pau, alegria, plenitud, ara, és fàcil i sense esforç. ¿Com és possible? Perquè és el nostre estat natural.

Aquest estat de pau i de presència l'he descobert a través de la meditació Ishaya. El canvi més important ha estat passar de tenir la meva atenció en els pensaments a tenir-la en el moment present. En què consisteix?

La meditació Ishaya, o Ascensió, és una pràctica per elevar-se per damunt del torrent de pensaments quotidians, i viure el moment present. Ofereix unes tècniques que ens permeten anar més enllà dels judicis i creences limitants, que són causants d’estrès a la nostra vida. Les tècniques són fàcils d'usar, amables i efectives. A través de la seva pràctica s'aconsegueix experimentar pau i goig en reconèixer el nostre estat natural de llibertat i innocència.

Aquestes tècniques de meditació es basen en principis fonamentals d'apreciació, gratitud i amor. Aquests principis són emocions positives i inspiradores, que la ciència actual reconeix com a essencials per al benestar físic i mental. Són un antídot per a la saturació de pensaments de la ment i l'estrès de la vida quotidiana.

La meditació Ishaya no requereix cap creença; tan sols de la seva simple pràctica. Les tècniques són molt senzilles i es practiquen tant amb els ulls oberts com tancats. Tan sols 20 minuts d’ulls tancats et portaran a experimentar un descans profund. Amb els ulls oberts, l’aplicació de les tècniques t'ajudaran a mantenir la pau interna durant les teves activitats.

L'Ascensió és una pràctica de meditació basada en l'experiència personal. Si el teu desig és només alliberar l'estrès quotidià, o és assolir una major Consciència, aquesta pràctica t'ajudarà d'una manera ràpida i efectiva.

Si haguéssim de triar un desig, només un per sempre, sens dubte aquest seria pau, benestar, felicitat, connexió amb l'essència, amor... Hi ha una molt bona notícia: Allò que podríem anomenar el nostre més gran anhel mai ha estat fora de nosaltres mateixos. Les tècniques Ishayas són eines senzilles i fàcils d'usar per a anar cap a dintre de nosaltres i adonar-nos que descansant aquí, ja estem a casa, ja estem experimentant el nostre major desig.

¿On puc aprendre la meditació Ishaya? En un curs de Primera Esfera, aquest típicament té format de cap de setmana (és on s'ensenyen les quatre tècniques i com usar-les) i un seguiment de 6 setmanes. A partir d’un primer curs, es pot repetir gratuïtament qualsevol altre curs a qualsevol lloc del món on s’imparteixi. Això permet aprofundir més i més en la pròpia experiència.

A les primeres 4 tècniques de meditació Ishaya les anomenem Primera Esfera i aquestes són:

  • La Tècnica de Lloança o Apreciació: És la tècnica fonamental. Dissol la tensió causada per la creença que hi ha coses que estan malament a les nostres vides. Ens harmonitza amb nosaltres mateixos.
  • La Tècnica de Gratitud: Harmonitza la nostra relació amb el món exterior i amb el nostre cos.
  • La Tècnica d'Amor: Ens reconnecta amb la Font de tot, amb l'Amor.
  • La Tècnica de Cognició: Harmonitza la nostra relació amb el planeta i amb la humanitat.

Aquests són alguns dels beneficis manifestats per persones que han realitzat el curs:

· Millor gestió de les situacions d'estrès

· Reducció de l'estrès acumulat

· Augment del benestar físic

· Experimentar espontàniament pau i benestar

· Perspectiva mental més positiva

· Augment de l'atenció i l'efectivitat

· Major confiança en un mateix

· Major autoestima

· Increment de la creativitat

· Millora de l'habilitat per encarar les tasques

· Major capacitat per acceptar els canvis

· Millora de les relacions interpersonals

· Major habilitat de comunicació