Espai de psicologia i reeducació visual

L’Espai de Psicologia i Reeducació visual és un centre ubicat a Barcelona on es realitzen sessions individuals de psicoteràpia, i sessions individuals i grupals de reeducació visual. Regularment imparteixen un taller teòric i pràctic d’introducció i aprofundiment del Mètode Bates i de l’escola de Visió Natural.

El centre està dirigit per Roser Carré Ibáñez, psicòloga, formada en psicoanàlisi, psicoteràpia corporal, Mètode Bates i reeducació visual.

La reeducació visual

És un sistema a través del qual s’aprenen dinàmiques dirigides al canvi d’hàbits d’esforç visual, per tal d’aconseguir que els ulls es relaxin i millorin la seva nitidesa. Són pautes que s’incorporen fàcilment a la vida quotidiana amb jocs i pràctiques diverses, seguint les ensenyances del Mètode Bates i de l’Escola de Visió Natural.

Les bases de la teràpia

Els ulls formen part de la resta del cos, hi estan connectats, no els podem mirar com òrgans a part. La visió commou, fa sentir alegria, tristesa, ràbia, apatia, està relacionada amb l’actitud de voler veure, de no voler-ho, de sentir…

Amb els ulls es pot entrar en relació amb la realitat o fugir-ne, ens hi podem enfrontar, absorbir-la, allunyar-la… i totes aquestes respostes poden ocasionar diferents problemes en la nostra visió.

El treball de reeducació visual ajuda a prendre consciència de com tractem els nostres ulls i ens guia, a través de dinàmiques i jocs, a relaxar la visió, disminuir la tensió ocular, millorar la coordinació i integració entre els dos ulls a fi d’obtenir una bona visió binocular, ens fa conscients del moviment…

¿Com treballen?

A l’Espai de psicologia i reeducació visual es poden reservar sessions individuals i també assistir als tallers que fan de forma regular, en grups reduïts, i que tenen un fil conductor a fi i efecte d’anar incorporant a la quotidianitat la relaxació, el moviment i la centralització, els pilars fonamentals de l’escola de Visió Natural.

Tant els tallers com les sessions individuals estan conduïts per Roser Carré Ibáñez, psicòloga i reeducadora visual.

¿A qui pot ajudar?

El treball de reeducació visual s’adreça a qualsevol persona que vulgui tenir cura de la seva visió com a prevenció i també a persones amb dificultats de nitidesa visual, tensió en llegir, ulls secs, miopia, hipermetropia, astigmatisme, estrabisme, vista cansada, entre d’altres.